Nieuws

Omdat er in geen enkel vakgebied te veel mannen werken is het geheel logisch dat de Haagsche rechtbank mannen gaat voortrekken bij sollicitaties

Volgens het AD wil de Haagsche rechtbank mannen voortrekken bij sollicitaties, omdat er ‘te veel’ vrouwelijke rechters zouden zijn. Dit zou invloed hebben op de beeldvorming van onpartijdigheid.

Waarom zou een meerderheid aan vrouwen invloed hebben op de onpartijdigheid? Maken mannelijke en vrouwelijke rechters niet dezelfde beslissingen? Hebben ze niet dezelfde opleiding gevolgd? Is er iets anders tussen mannen en vrouwen waardoor ze niet even onpartijdig kunnen zijn?  Waarom is de Haagsche rechtbank zo bang dat er ‘te veel’ vrouwen zijn? Ouders zijn ook al bezorgd dat er te veel juffen zijn op de basisscholen, want dan zouden jongetjes niet goed tot ‘hun recht’ komen. Niemand maakt zich zorgen over meisjes die niet ‘tot hun recht’ zouden komen. Maar gelukkig is er nu bericht dat meer jongens zich hebben aangemeld voor de PABO. Wat een opluchting!

In 2008 waren er voor het eerst meer vrouwen dan mannen bij de rechterlijke macht. Het percentage ligt nu landelijk gemiddeld op 56 procent, maar bij sommige rechtbanken, zoals Utrecht, is dat al 64 procent.

Al wel 64 procent! Wat een bedreiging zeg. Vooral ook als je weet dat de top van het Nederlandse bedrijfsleven blijkbaar bestaat uit wel 10 procent vrouwen!

Die enge vrouwen toch altijd.

Gelukkig laat de poll onder het artikel van het AD zien dat (op dit moment) de meeste mensen dit nieuws ‘hartverwarmend’ vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s