Cultuur/TV

Onze must-watch: Orphan Black

Er is zoiets als must-watch-tv, televisieseries met prestige. Series die men MOET kijken.  Om niet doodgegooid te worden met suggesties als Breaking Bad, Mad Men en The Wire komen wij met wat andere televisieseries die men ‘moet’ (of mag, het is helemaal je eigen keuze!) zien. Deze zijn niet altijd prestigieus en het zijn soms gewoon guilty pleasures waarvan wij zeggen dat deze gewoon met plezier te kijken zijn en waar we ons totaal niet voor schamen! Deze keer: Orphan Black.

Orphan Black begint met Sarah, die een vrouw voor de trein ziet springen. De twist is dat deze vrouw precies op haar lijkt. Sarah steelt de identiteit van deze vrouw, maar komt er dan achter dat ze op deze manier onderdeel is geworden van een veel groter complot.

Sarah, Beth, Allison, Cosima, Helena, Katja en Rachel (en nog vele anderen). De actrice Tatiana Maslany speelt al deze rollen, maar dat vergeet je tijdens het kijken. Elk personage is herkenbaar. Soms doet het ene personage zich voor als een andere en als kijker weet je precies wie er achter de vermomming zit.  Deels komt dit door goede haar en make-up natuurlijk, maar vooral door de acteerkunsten van Tatiana Maslany.

Naast het verhaal van het complot vertelt deze serie eigenlijk ook het verhaal van vrouwenlichamen, dat van bezit en vruchtbaarheid. Al de vrouwen in de serie zijn op zoek naar individualiteit, naar het bezit van hun eigen lichaam, maar ze worden hierin altijd tegengewerkt. Toch blijven ze hoop hebben en ze vormen een hechte groep met elkaar waarin ze elkaar steunen.

Kijken dus! Er zijn inmiddels twee seizoenen, dus er is genoeg te zien. (Te vinden op Netflix en via andere wegen die we hier niet gaan noemen!)

(Bron foto: BBC America)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s