Advies/gedachtekronkel

Omgaan met een spinnenhuis

Ik woon in een huis waar ook enorm veel spinnen wonen en deze kunnen ook nog eens enorm groot zijn. Ik voel me dus al bijna deskundig in het verwijderen van deze griezels. Zoals elke herfst komen de spinnen vanuit de ruimte neer op aarde (er is geen andere verklaring voor deze enge wezens). Hier zijn wat tips om om te gaan met deze invasie, gesorteerd op locatie:

Bad, douche of wastafel: De minst enge plek (zolang je zelf niet in bad zit of onder de douche staat) en gemakkelijk op te lossen door water over het enge beestje te gooien totdat hij door het putje verdwijnt. Je kunt er nog wat zeep achteraan gooien voor de zekerheid, maar of dat veel nut heeft? In ieder geval zal het daarna lekker ruiken. We raden lavendel-geurige zeep aan, want dat werkt lekker rustgevend (dat heb je wel nodig na deze traumatische gebeurtenis).

Elke andere plek: Wat is de spin aan het doen? Hangt hij rustig in zijn webje te bedenken hoe hij over de wereld zal heersen? Dan heb je alle tijd en kun je rustig bedenken wat je er mee gaat doen, stofzuiger? Vliegenmepper? Schoen? Hangt helemaal van de locatie af. Is het echter een losse spin, die ook nog eens in beweging is, waarbij hij direct op oorlogspad is? Dan zul je snel iets moeten verzinnen. Misschien kun je er een schoen naar gooien? Misschien kun je het er op wagen om snel de stofzuiger te halen (vooral als een het grote dikke is die hoogstwaarschijnlijk kraakt als je hem doodmept…). Misschien is er iemand in de buurt die spinnen juist leuk vindt? Kies je voor het stofzuigen, dan ga je nadat je de spin met een *flop* geluid hebt opgezogen even het hele huis langs, zodat er lekker veel troep de stofzuiger ingaat en de kans waarschijnlijk kleiner wordt dat ie nog leeft/er weer uit kruipt. Zo zal hij alleen de koning zijn van de stof in je stofzuiger.

Op jouw mensfiguur: Tja, dit is een lastig. Spring je meteen uit het raam, of probeer je de spin eerst van je af te slaan? Slimmer is misschien om onder de douche te springen, zolang zijn maatje daar niet aan het chillen is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s