Cultuur/TV

Onze must-watch: Hannibal

Er is zoiets als must-watch-tv, televisieseries met prestige. Series die men MOET kijken.  Om niet doodgegooid te worden met suggesties als Breaking Bad, Mad Men en The Wire komen wij met wat andere televisieseries die men ‘moet’ (of mag, het is helemaal je eigen keuze!) zien. Deze zijn niet altijd prestigieus en het zijn soms gewoon guilty pleasures waarvan wij zeggen dat deze gewoon met plezier te kijken zijn en waar we ons totaal niet voor schamen! Deze keer: Hannibal

Een serie over Hannibal? Waar die films al over gemaakt zijn? (En die boeken?) Waarom? Dat was misschien het eerste wat ik dacht bij de aankondiging van Hannibal. Alleen dan blijkt Bryan Fuller erachter te zitten, bekend van (onder andere) Pushing Daisies, Dead Like Me en (iets minder bekend misschien) WonderfallsDan probeer je toch een aflevering en dan ben je verkocht (misschien, misschien ook niet).

De serie volgt Will Graham, een FBI specialist en criminoloog die psychisch niet helemaal stabiel is, maar wel heel goed is in het oplossen van moorden. Zijn baas huurt de psychiater Hannibal Lecter in om Will in de gaten te houden. De rest van de serie gaat eigenlijk over de relatie tussen Will en Hannibal (en natuurlijk om de vreemde gewoontes van Hannibal, zoals het eten van mensen).

Het verhaal klinkt misschien niet heel boeiend, maar de spanning tussen de verschillende personages en Hannibal is enorm voelbaar en zorgt ervoor dat je alleen maar wilt weten waar dit ooit gaat eindigen (het liefst eindigt het nooit, natuurlijk). Daarnaast is het lugubere van een moord op zo’n mooie manier in beeld gebracht dat het gruwelijke en lugubere naast en tegenover elkaar zijn gezet (een juxtapositie, om het in chiquere woorden te zeggen).

Hannibal is een enorm mooi vormgegeven serie. Elk decor zou je zo in je eigen huis willen plaatsen. Het visuele wordt ook ingezet om gevoelens of sfeer te laten zien, zoals (zonder spoilers):

hannibal cup

Of:

hannibal tear 1

hannibal tear 2

En dan zijn er natuurlijk al die leuke zwerfhonden die Will heeft geadopteerd.

hannibal honden

Plus, Hannibal heeft een van de beste officiële TumblrsOF ALL TIME (om met de wijze woorden van yeezy te spreken).

Kijk het gewoon eens een keer en besluit dan of je maag stevig genoeg is om de rest te kijken. Het is zeker geen SAW of iets dergelijks, maar er zijn toch wel een paar gruwelijke momenten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s