muziek

Miss Matilda luistert naar: Colleen Green

Wij luisteren deze week naar de Californische chick Colleen Green die een cd maakte met de titel I want to grow up.

Het is de tweede plaat van de Amerikaanse singer-songwriter. Volgens haar label is dit een emotionele plaat over volwassen worden en het geloof in ware liefde. Ja ze is immers dertig geworden en dat vraagt om serieuze platen.

“This latest collection of songs follows a newly 30-year-old Green as she carefully navigates a minefield of emotion. Her firm belief in true love is challenged by the inner turmoil caused by entering modern adulthood”

Ondanks mijn liefde voor boeken kunnen songteksten me nooit zo interesseren. Dus genoeg daarover. Laten we het over de muziek hebben.

Colleen Green maakt muziek met een Amerikaanse feel: ze zingt alsof het haar weinig kan schelen, in elk liedje voel je de zonneschijn op je blote armen en hoor je de golven op de achtergrond. Haar muziek is stoer, badass, en voldoet niet per definitie aan de associaties die je bij vrouwen in de rockmuziek hebt. Het is tegelijk ook wel heel lieflijk (wat je dan weer wel verwacht). Na een meesterlijke gitaarriff in Things That Are Bad For Me Part II die je doet dagdromen over John Frusciante ten tijde van de Red Hot Chili Peppers begint de zangeres weer lief te zingen in de track erna, Some People. Wat heeft mijn voorkeur? Dat eerste uiteraard. Liever stoere gitaar dan lieflijke deuntjes met dito stemmen.

Colleen Green maakt een plaat die twee kanten op schommelt. Dit levert geen rommelige chaos op maar juist een album dat heel mooi in balans is. Er zit een duidelijke opbouw in die maakt dat het album als geheel heel fijn is om naar te luisteren.

Oordeel zelf, Colleen Green is namelijk deze week te beluisteren op 3voor12’s Luisterpaal.

Of luister het album via spotify; http://open.spotify.com/album/6dnAvpFf6ogiFmB7vw7aqt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s