muziek

Miss Matilda luistert naar: Jazmine Sullivan

Wij luisteren deze week naar het nummer Dumb van Jazmine Sullivan. Op repeat. Dumb voor eeuwig en altijd (of tot het moment waarop hij niet meer aan te horen is).

 

Jazmine Sullivan kondigde in 2011 aan dat ze zou stoppen met muziek maken, maar toen verscheen er in 2014 toch een nieuw album. Ze kon haar ‘calling’ niet los laten.

Dumb klinkt boos. Boos in de beat, in de achtergrondzang en al helemaal in de zang van Jazmine. Maar ze is voorbij boos, ze is er klaar mee. Haar hele album (Reality Show) is gedreven door een gebroken hart en dit is goed terug te horen in Dumb. Met rauwe stem laat ze weten dat ze genoeg heeft van alle ontrouw en leugens. Ze heeft genoeg van alle sukkels die denken dat ze niets doorheeft. En dit maakt het een perfect nummer om eeuwig op repeat te laten staan waardoor je het idee hebt dat je de hele wereld aankunt.

Het lijkt er haast op dat Dumb speciaal gemaakt is om op repeat te zetten, want het einde van het nummer gaat bijna naadloos over in het begin. Van de eeuwige repeat ga ik absoluut spijt krijgen, maar instant gratification weegt nu toch iets zwaarder mee. Gelukkig is er nog een heel album om te beluisteren.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s