Cultuur/Internet/Mode/Winkelen

Het probleem van Etsy

De nieuwsbrief van Etsy ontvang ik graag (jeej, leuke spulletjes kijken), maar ook niet zo graag (doei tijd). Mijn favorietenlijst wordt steeds langer en mijn bankrekening steeds leger. Mijn grootste zwak op Etsy? Sieraden. Kijk maar eens wat een mooie dingen (helaas niet allemaal even betaalbaar)! Het leuke aan Etsy zijn de vaak handgemaakte artikelen, die je ook kunt laten personaliseren. Als je pakketje aankomt is deze gestuurd vanuit een of andere hoek van de wereld en zit er wel eens een persoonlijk kaartje bij. Soms is het ook gewoon leuk dat de spulletjes goedkoper en leuker zijn dan die in de winkels liggen.

Alleen dan is er een probleem, want heel veel mensen kopen op Etsy. Stel je hebt een Etsy-winkeltje dat het ineens supergoed doet. Dan kun je al je artikelen niet meer zelf maken en zul je daar andere mensen voor moeten inschakelen, of je gaat het uitbesteden. Alleen dan verdwijnt het hele ‘authentieke’ en unieke idee van de producten die op Etsy worden verkocht en kom je al snel in het gebied van massaproductie. Iets wat al een probleem is op Etsy, want heel veel sieraden bestaan uit vooraf ingekochte bedeltjes die aan een ketting worden gehangen met andere bedeltjes en als ‘origineel’ en handgemaakt worden aangeboden. Etsy staat voor authenticiteit en originaliteit, dus hoe gaan ze hier mee om?

Het succes van Etsy zorgt voor problemen in de geloofwaardigheid van Etsy als plek voor authentieke, handgemaakte en vintage artikelen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s