Boeken/Cultuur/Films/TV

Tips voor de thuisblijvers (of voor als je op dit moment even niet op vakantie bent)

Zo’n beetje iedereen in je omgeving gaat nu op vakantie. Op internet wordt je daarom doodgegooid met vakantielijstjes. Welke boeken moet je echt lezen op je strandstoel? Tien tips om nog bruiner te worden. En ga zo maar door.

Maar misschien ga jij wel helemaal niet weg. Omdat je net een nieuwe baan hebt. Of omdat je helemaal geen werk hebt. Of net al je geld hebt uitgegeven aan een rijbewijs. Daarom geeft Miss Matilda je wat tips voor het vakantiegevoel tussen de werkdagen door.

De boeken om te lezen op de bank of in bed

Waarom zou je alleen boeken lezen op je strandstoel? Terwijl je bank of bed zoveel comfortabeler is. Als je je matras naar buiten sleept als de zon schijnt is het leven niet beter te bedenken. En al je boeken bewaren voor de vakantie is zonde. Met slechts 30 minuten lezen per week verbeter je al je levenskwaliteit. Dus hop, neem een bibliotheeklidmaatschap of duik de boekwinkel in, en ga lezen! Hier vast een paar leestips:gone girl

 • Sarah Waters – Spannende roman vol met lesbische intriges in de Victoriaanse tijd. Met vele plottwisten en kleurrijke personages. Gegarandeerd doorlezen tot het boek uit is!
 • Gillian Flynn – Gone Girl. Voor wie de film (met Ben Affleck) nog niet gezien heeft. Het boek is net zo spannend als de film, maar beter voor jezelf want lezen is goed voor je.
 • Hanneke Hendrix – De dyslectische-hartenclub. Stoere, medogenloze roadnovel over drie voortvluchtige vrouwen. Leest als een actiefilm. Is als e-book te downloaden via de Bibliotheek.
 • Jeroen Brouwers – Het hout. Akelig verhaal over kindermisbruik in de Katholieke kerk. Maar omdat Brouwers het zo goed schrijft moét je het wel lezen. Hij was niet voor niets genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015.
 • Of wat dacht je eens van een comic? The Wicked + The Divine van Kieron Gillan is zeker een aanrader! Elke 90 jaar reïncarneren 12 goden zich als jongeren. Ze worden beroemd en na twee jaar zijn ze dood. Vooral de illustraties zijn erg mooi (maar het verhaal natuurlijk ook).
 • Daniel José Older – Shadowshaper. Over een Caribische legende die de opa van Sierra mee heeft genomen naar Brooklyn, waar geesten een plek krijgen in muurschilderingen. Met een heerlijke diversiteit aan personages en verhalen. Natuurlijk leest het ook nog eens super fijn en is het verhaal enorm interessant.

Tv-series en films om te kijken

Thuisblijven betekent ook veel tv kijken. Zoals de serie Zomergasten op zondagavond. Of een van de vele films en series op HBO en Netflix. Dit zijn een paar van onze favorieten:

 • Chef. Een heerlijke film over een voormalig chefkok die zijn eigen foodtruck begint. Hierdoor snap je waarom foodtrucks zo populair zijn.chef
 • Unbreakable Kimmy Schmidt. Felkgekleurde, overenthousiaste serie over Kimmy Schmidt, een vrouw die opgesloten zat in een bunker, bevrijd wordt, en in New York gaat wonen. De serie is gemaakt door Tina Fey, wat het soort humor verklaard. Miss Matilda is fan!
 • Doctor Who. Een echte must voor de science fiction-fan. Op Netflix kun je de complete serie kijken, van de lowbudget eerste afleveringen, tot de spectaculaire nieuwste afleveringen van Hollywood-niveau. Begin snel met kijken, want in september begint een nieuw seizoen.
 • Misfits. Een groepje Britse jongeren met taakstraf krijgt bijzondere krachten na een vreemde storm. Ineens zijn de meest onwaarschijnlijke superhelden, die toch ook regelmatig de slechteriken zijn (ze zijn niet zomaar aan taakstraf gekomen). Zoals de Engelsen dat altijd doen: de seizoenen zijn kort, dus je bent er zo doorheen.
 • Wet Hot American Summer; First Day of Camp. De totaal absurde prequel van de absoluut absurde film Wet Hot American Summer. Alle acteurs zijn ouder, maar de personages zijn jonger. Veel zomerser dan een groep “jongeren” op zomerkamp kunnen ze het niet maken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s