Video

Filmpje: Robots zijn net mensen

Ken je Wall-e nog? Dat aandoenlijke robotje dat rotzooi opruimde op de verlaten aarde. Jack Anderson maakte de korte film Wire Cutters over net zo’n robotje. Hij ziet er net zo aandoenlijk uit als zijn Pixar-tweeling. Maar Wire Cutters is misschien iets minder geschikt voor kinderen.

De hoofdpersoon in deze film is een mijnrobot. Hij speurt een verlaten planeet af op zoek naar diamanten. Met zijn röntgen-ogen ziet hij precies waar de goudmijnen zich bevinden. Met zijn tere handen pakt hij de diamantjes op en stopt ze in de meerijdende bak.

Plots rijdt hij tegen iets op. Het blijkt de bak van een concurrent te zijn. Een andere robot is op zoek naar dezelfde diamanten. Met zijn robuuste hoofd kan hij stenen kapot slaan, zodat hij zelfs bij de diamanten kan die daarin verborgen liggen. De twee robots kijken elkaar even diep in dwire cutters 3e ogen en een vriendschap is geboren.

De lieve tere robot wijst de diamanten aan die hij met zijn laser-ogen opspoort. De robuuste reus maakt de stenen kapot. Eerlijk verdelen ze de diamanten die ze vinden. Tot ze ineens een oneven aantal vinden. Er blijft een diamant over. Voor wie is deze nu?

Ze zijn allebei niet bereid om water bij de wijn te doen. Deze diamant brengt het slechtste in hen naar boven. Van de vriendschap is niks meer over. Volgens Anderson is dit hoe menselijke vriendschappen vaak kapot gaan. Ze krijgen ruzie over iets simpels. Gelukkig eindigen mensenruzies doorgaans iets minder fataal dan deze robotoorlog..

De sterren uit Wire Cutters zijn niet zo aaibaar als Pixar- of Disneyrobots. Ook zijn ze niet zo happy in love als de vulkanen in Lava of de paraplu’s in The Blue Umbrella. Maar dat soort filmpjes zijn er ook al genoeg. Het rauwe randje maakt Wire Cutters juist onvergetelijk. De video doet denken aan de korte verhalen van Roald Dahl, die je ook altijd kippenvel bezorgen. Kijk en huiver!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s