Cultuur/schrijven

NaNoWriMo | Kort verhaal: Geheimen

Geheimen

Het laatste nieuws en de geheimste geheimen zijn volgens Vivienne te vinden op de meisjes-wc op school. Elke pauze zijn er wel meiden te vinden die met elkaar praten door de hokjes heen, of gewoon bij de wastafels. Iedereen kan natuurlijk meeluisteren. Iets wat de praters vaak vergeten. Om deze reden zit Vivienne vaak verstopt op de WC. Geheimen zijn namelijk veel waard in het leven op de middelbare school. Vivienne beschouwt zichzelf dan ook als een verzamelaar van geheimen. Als geheimenverzamelaar moest ze toch eigenlijk ook heel goed zijn in het achterhalen van mysteries? Zo had Vivienne vandaag geluk, dacht ze. Na minuten aan oninteressante roddels prikkelen haar oren bij het gesprek dat ze opvangt.

“Waarom lijk ik toch altijd geld kwijt te zijn!?” vraagt Chantal terwijl ze door haar tas graait. “Ik wist zeker dat ik een briefje van tien mee had genomen!”

Carly haalt haar schouders op. “Misschien heb je het ergens anders weggestopt? Heb je al in je broekzak of jaszak gekeken?” Ze draait zich ongeïnteresseerd om naar de spiegel terwijl ze onder haar ogen wrijft.

Een zaak om verdwenen geld leek Vivienne ideaal. Mensen vinden geld belangrijk. Als ze nou eens een diefstal op kon lossen? Ze knalt de deur van het hokje open en ze loopt naar de twee meiden toe. Terwijl ze dit doet realiseert ze zich dat het Carly en Chantal zijn die ze hoorde praten. Even denkt ze erover om van koers te veranderen en de twee niet aan te spreken, want ze heeft geen goeie herinneringen aan die keren dat ze met hen sprak. Door de twee meiden weet Vivienne nu gelukkig wel dat ze op de hond lijkt van Chantal en dat ze dezelfde kledingstijl heeft als de oma van Carly. Granny chic. Niets mis mee. Ze besluit zich toch aan haar oorspronkelijke plan te houden. Niets kan haar tegenhouden!

“Wat moet je”, snauwt Carly tegen Vivienne als ze haar in de gaten krijgt. “Moet je je vrienden niet lastigvallen? Oh nee, die heb je helemaal niet!”

Vivienne rolt met haar ogen en ze negeert de slechte belediging van Carly terwijl ze zich tot Chantal richt. “Ik hoorde dat je steeds geld kwijt bent. Misschien kan ik je daar bij helpen. Ik weet namelijk dingen,” zegt ze terwijl ze met haar wenkbrauwen wiebelt. Hopend dat ze hiermee een mysterieus gezicht trekt. Eigenlijk weet ze nog helemaal niets, maar als je iets vaak genoeg zegt, dan komt het uit. Dat was The Secret toch?

“Wat gaat jou dat nou aan?” antwoordt Chantal terwijl ze Vivienne via de spiegel aankijkt. “Waarom ben je ons aan het afluisteren?”

Vivienne heeft al meteen spijt van haar keuze om Chantal aan te spreken. “Als je niet afgeluisterd wilt worden, dan moet je misschien niet zo luid praten als je in de WC staat.”

“Ik weet niet of je het doorhebt, maar er is hier geen echt probleem. We leven niet in een detective. Er is hier geen misdaad om op te lossen. Dit is een middelbare school!” Carly zwaait haar tas over haar schouder terwijl ze naar de deur loopt.

Chantal loopt ook weg, maar draait zich nog net om bij de deur. “Waarom ga je niet met je Barbies detectiveje spelen ofzo.” Ze rolt met haar ogen en is weg.

Dat had beter gekund, denkt Vivienne bij zichzelf. Ze hoort ze op de gang giechelen.

 

Tekst: Carmen Ploeg

Advertenties

One thought on “NaNoWriMo | Kort verhaal: Geheimen

  1. Pingback: NaNoWriMo: En toen leefden ze nog lang en gelukkig | Miss Matilda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s