cartoon

Sinterklaas mist Wegwijspiet (en wij ook)

Sinterklaas is nergens zonder zijn Pieten. Zoals elke grote organisatie alleen maar kan bestaan dankzij het vele personeel, zo heeft Sinterklaas overal een Piet voor. Een muziekpiet die de liedjes bedenkt, een surprisepiet voor de surprises, een hoofdpiet die als een soort Grote Smurf de leiding heeft. En natuurlijk is er een Piet die Sinterklaas de weg moet wijzen: Wegwijspiet. Hij was toch wel de allerleukste Piet, als je van de generatie bent die de Club van Sinterklaas op Fox Kids keek. Met een zelfverzekerde ‘Recht zo die gaat’ leidde hij de Sint naar de juiste schoorsteen.

Sint had het toch maar goed voor elkaar met die Wegwijspiet. Tot de arme Piet op een dag struikelde over een hond en plots niet meer wist wat links en rechts was, en boven en onder. Hij besloot dat het tijd was om met pensioen te gaan, want het wegwijzen lukte hem niet meer. Wegwijspiet tegen Sinterklaas: “Het zou toch verschrikkelijk zijn als ik u de verkeerde weg zou wijzen?”. Wegwijspiet ging terug naar Spanje om in zijn paellatent te werken, samen met zijn Rosita (wat romantisch hè).

En toen stond Sint er alleen voor. Er kwam geen nieuwe Wegwijspiet voor in de plaats. Sint moest maar met zijn tijd mee gaan en kreeg een TomTom kado. En net zoals veel oude mensen weet Sint niet wat hij met die nieuwerwetse techniek aanmoet. Sinterklaas is uiteindelijk ook maar gewoon een oude man.

Tim Artz Design

© Tim Artz

Hopelijk bereikt de Sint vanavond wel jullie huis. Miss Matilda wenst jullie een gezellige pakjesavond!

Deze cartoon is gemaakt door Tim Artz. Benieuwd naar zijn andere tekeningen? Neem dan eens een kijkje op zijn website.

Kijk hier het droevige afscheid terug van Wegwijspiet, de leukste Piet aller Pieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s